Op weg naar één keurmerk
voor alle professionele loopbaanbegeleiders.

 

Vanaf 1 januari 2021 is het voor iedere loopbaanprofessional mogelijk zichzelf te certificeren en de titel Register Loopbaanprofessional te mogen voeren.

 

Het begin

CMI en Noloc hechten sterk aan de kwaliteit en de permanente ontwikkeling van loopbaanprofessionals. Sinds medio 2018 werken Noloc en CMI daarom samen aan het komen tot één landelijk keurmerk voor professionele loopbaanbegeleiders.
 

Het doel

Noloc en CMI laten daarvoor de bestaande Noloc beroepserkenning en het oude keurmerk Register Loopbaanprofessional (RL) los. Daarvoor in de plaats komt een nieuw keurmerk RL dat per 1 januari 2021 door Noloc wordt voortgezet.
 

De werkwijze

Het ontwikkelen en implementeren van één gezamenlijk keurmerk vereist een nauwe samenwerking tussen beide organisaties. Er wordt achter de schermen in verschillende werkgroepen gewerkt aan:
 

  • het uitwerken van het beroepsprofiel, het toetsingskader en het proces van (re)certificeren - het systeem van mentoren, assessoren en intervisie/supervisie
  • het inrichten van de bijbehorende organisatie
  • de communicatie richting Noloc-leden, CMI-gecertificeerden, de markt en stakeholders.
     

Wat betekent dit alles?

Per 1 januari 2021 verandert er dus het nodige. 

Als gevolg van een overgangsregeling wordt je RL-certificering op dat moment automatisch omgezet in het keurmerk Register Loopbaanprofessional. Bij je eerstvolgende recertificering onder het nieuwe keurmerk is de overgangsregeling van toepassing. Deze houdt in dat je naast het voldoen aan de voorwaarden voor recertificering ook dient aan te tonen dat je de twee nieuwe onderdelen uit het beroepsprofiel (Loopbaantheorie en Methodisch werken) beheerst. 

Benieuwd naar de keuzemogelijkheden indien je overweegt je dit jaar te recertificeren? Kijk dan hier

Raadpleeg ook onze Veelgestelde vragen-pagina voor al je vragen rondom het nieuwe Keurmerk RL.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Mail ons dan gerust; we beantwoorden je vraag graag!

 

 

Carreer Management Institute

noloc