Wat heb ik aan een

loopbaanadviseur?

Misschien wilt u zich binnen uw vakgebied verder ontwikkelen of overstappen naar een andere functie. Of het kost u moeite om bij te blijven en mee te groeien. Het kan ook zijn dat uw baan in gevaar is vanwege een reorganisatie. In alle gevallen is het goed om voorbereid te zijn op de toekomst. Een gecertificeerde loopbaanprofessional kan u helpen het juiste plan te trekken.

 

Uw functioneren onder de loep

Er zijn allerlei redenen denkbaar om even stil te staan bij uw huidige functioneren. Heeft u nog voldoende plezier in uw werk? Zit u wel op de juiste plek? Heeft u ambities die u graag vervuld zou willen zien? Zou u gebaat zijn bij een opleiding of bijscholing? Is er een reorganisatie op komst waardoor uw functie verandert of u ontslagen dreigt te worden? Zijn er persoonlijke omstandigheden die van invloed zijn op uw functioneren?

Een onafhankelijke, Register Loopbaanprofessional (RL) denkt met u mee over uw toekomst. Zo’n gesprek kan heel veel duidelijkheid geven. Bovendien wijst deze deskundige u op mogelijkheden waar u zelf misschien niet aan heeft gedacht. De RL is namelijk op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Register loopbaanadviseur

 

Wanneer u als opdrachtgever of cliënt met een Register Loopbaanprofessional in zee gaat, weet u zeker dat deze actuele kennis en ervaring heeft en zich conformeert aan de beroepscode die voor loopbaanprofessionals is vastgesteld.

Zoek in het CMI-register

Vind één van de 500 Register Loopbaanprofessionals bij u in de buurt

Zoek in het register

Sta eens even stil bij uw huidige werk

Het voordeel van een gecertificeerde loopbaanprofessional

Er zijn duizenden loopbaanadviseurs in Nederland. Ruim 500 van deze adviseurs zijn gecertificeerd door CMI. Zij mogen zich Register Loopbaanprofessional (RL) noemen. Deze professionals zijn getoetst op de kwaliteit van hun werk en hun onafhankelijkheid. U weet in dit geval dus zeker dat u met een deskundige te maken heeft. Een RL moet ook elke drie jaar opnieuw zijn of haar deskundigheid en onafhankelijkheid aantonen. Bovendien is een RL verplicht zich te blijven ontwikkelen.

 

 • "Ik heb haar begeleiding als erg prettig ervaren: open, helder, doelgericht, praktisch en persoonlijk."

  — Cliënte
 • "Ontzettend tevreden over de begeleiding van R. Daarom een dikke 10!"

  — Cliënte
 • "G. is zeer bekwaam en betrokken, informeert mij over vacatures en geeft advies."

  — Cliënte
 • "L. heeft mij een jaar begeleid en me in die tijd het vertrouwen in mijzelf en mijn capaciteiten laten terugvinden."

  — Cliënte

Wat zijn de kosten?

Over de kosten van loopbaanbegeleiding kunt u een afspraak maken met de loopbaanprofessional  of het loopbaanadviesbureau waar hij of zij voor werkt. Vaak is het mogelijk dat de werkgever dit geheel of gedeeltelijk vergoed. In veel cao’s  zijn daar afspraken over gemaakt. Het A&O fonds Rijk vergoedt dit bijvoorbeeld voor rijksambtenaren.

Krijgt u een transitievergoeding mee bij uw vertrek bij het bedrijf dan kunt u een deel van dit bedrag inzetten voor loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoeft u dan geen belasting te betalen.